OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. március 24., kedd 12:46

A Demokratikus Koalíció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. március 24., kedd (OS) - Az ellenzék közös közleménye: A Fidesz-KDNP nem partneri ajánlatot, hanem egy diktátumot tett le az asztalra

    A kormánypárti frakcióvezető hivatkozása a parlamenti ülések megtartásának bizonytalanságára épp olyan elavult, mint a kormány járványkezelési stratégiája. Miközben az Európai Parlament, sőt, még a román parlament is képes online ülésezni, úgy tűnik, erre a Fidesz-KDNP nincsen felkészülve, pedig a járványhelyzet okozta problémák közül még ez a legenyhébb. Erre hivatkozva kiiktatni a parlamenti kontrollt szükségtelen és sérti a népképviselet elvét.

Hisszük, hogy ezt a válságot csak közösen tudjuk megoldani. Bízunk benne, hogy ezt a kormánypártok is felismerik, és legközelebb olyan javaslattal jönnek a tárgyalóasztalhoz, amely garanciát nyújt nem csak a járvány idejére, hanem az azutáni időkre is.

Aláírók:
Demokratikus Koalíció frakciócsoport
MSZP frakciócsoport
Párbeszéd frakciócsoport
Jobbik frakciócsoport
LMP frakciócsoport
Momentum
Liberálisok
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő
Szél Bernadett független országgyűlési képviselő
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.