OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 4. kedd
Ismertető


2020. március 24., kedd 14:40

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. március 24., kedd (OS) - A DK reagálása Gulyás Gergely sajtótájékoztatójára - Az Orbán-kormányé a legimpotensebb válságkezelési csomag egész Európában

    Gulyás Gergely miniszter mai sajtótájékoztatóján úgy tett, mintha a magyar kormány valóban érdemi erőfeszítést tenne arra, hogy megmentse az embereket és a vállalkozásokat a koronavírus okozta gazdasági válság következményeitől. Gulyás azt is elmondta, hogy szerinte a kormány 3000 milliárd forintot hagy a családoknál.

A DK akkor ismerteti a tényeket:

1. Európában a kormányok mindenütt a GDP 3-5 százalékát költik válságkezelésre, bérfizetésre, munkahelyvédelemre. Az eddig bejelentett magyar csomag a magyar GDP 0,3 százalékának felel meg. Ez aprópénz, ami sem embereket, sem családokat, sem vállalkozásokat nem fog megmenteni, Európában ennél tízszer-tizenötször többet költenek válságkezelésre. Ezzel az Orbán-kormányé a legkisebb válságkezelési csomag egész Európában.

2. Nem igaz, hogy a hitelmoratóriummal az Orbán-kormány 3000 milliárd forintot hagy a családoknál. Az adósságokat ugyanis nem engedték el, csak átütemezték későbbre, a hiteleket az utolsó fillérig ki kell majd fizetni. A hitelmoratórium jó döntés - amit a DK követelt elsőként -, de az emberek megtévesztése azt a látszatot kelteni, hogy ezt a pénzt nem kell visszafizetni később sem.

Ha ez minden, amire az Orbán-kormány képes, akkor nehéz idők várnak Magyarországra.

Dr. Molnár Csaba
A DK ügyvezető alelnöke
Az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.