OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. március 24., kedd 14:48

A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. március 24., kedd (OS) - Virágokkal mond köszönetet a nehéz helyzetbe került díszkertész ágazat. Az elmúlt hetekben a koronavírus kapcsán bekövetkezett egészségügyi és gazdasági helyzet miatt több ezer család megélhetése forog kockán csak a díszkertészeti ágazatban. A több generáció óta vágott virág-, virágpalánta, és díszfaiskolai termesztéssel foglakozó kertészetek, e termékek értékesítésével foglakozó vállalkozások, kisebb, nagyobb kertészeti árudák, virágüzletek kerülnek nehéz helyzetbe. A kidobásra ítélt növényeket a Szakmaközi Szervezethez tartozó virágtermesztéssel foglalkozó kertészetek jótékony célokra ajánlják föl.

    A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete elmondása szerint gazdátlanul állnak a tavaszi értékesítési időszakra megtermelt virág-, zöldség-, és évelő palánták, egynyári-, és balkonnövények, gyümölcs-, és díszfaiskolai áruk, valamint a vágott virágok a hazai kertészetekben. Olyan áruk, amelyeket a termelők húsvétra, ballagásra, anyák napjára és a kezdődő kerti szezonra időzítettek és egész télen át melegházakban neveltek. A jelenleg még csak félkész állapotban lévő termékekben nagyon sok pénzük áll, hiszen a szaporító anyagokat, virágcserepeket, ültető közegeket, műtrágyát, növényvédő szereket korábban megvásárolták, és hónapokon keresztül fizették a termelés egyéb költségeit is, így a fűtést, a munkadíjakat és járulékait, a szállítást, az esetleges bérleti díjakat, miközben ezekből a termékekből a nevelési időszak alatt bevételük nem származik.
    
     Kiadó: Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.