OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 4. kedd
Ismertető


2020. március 24., kedd 14:49

A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. március 24., kedd (OS) -

    A nehéz helyzetben lévő ágazat a kidobásra ítélt növényeket jótékony célokra fordítja. Az elmúlt napokban a budapesti kórházi dolgozók számára ajánlották fel a virágokat, s ezt az akciót a következő hetekben is, országszerte folytatják. Szeretnék, ha ezekkel a színpompás növényekkel okozhatnánk néhány örömteli pillanatot, napot.

Az egynyári-, és balkonnövények, díszfaiskolai áruk, vágott virágok értékesítésének jelentős része (60-80 %) tavaszra tevődik. Az áruk előállításába a termelők az előző évi bevételeik jelentős részét, megtakarításaikat, és hiteleiket előre elköltik. Az első bevételekre normális esetben március elejétől számíthatnak, innentől kezdve a virágpiaci, árudai, lerakati értékesítések június közepéig-végéig folyamatosak.

Az egynyári-, és balkonnövények, díszfaiskolai áruk fő értékesítési időszaka április közepétől, május elejéig tart, illetve csak tartana, mivel a mostani helyzetben e termékek vásárlása vélhetően háttérbe fog szorulni mind az üzletláncoknál, mind a lakosságnál. Nehezíti az értékesítést a piacok bezárása, valamint az értékesítő helyek, kormányrendeletben kötelezővé tett, korlátozott (15.00 óráig) nyitva tartása.

     Kiadó: Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.