OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 4. kedd
Ismertető


2020. március 24., kedd 14:49

A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. március 24., kedd (OS) -

    A megtermelt dísznövények jelentős része, érzékeny, romlandó áru, ha nem kerül időben piacra és az optimális ültetési időszak elmúltával eladhatatlanná válik. A dísznövények ültetése az időjáráshoz igazodik. Legkedvezőbb időpont a tavasz és az ősz.

Az eladatlan árukészlettel komposztra kerülhet több ezer család megélhetését nyújtó vállalkozás is, hiszen, ha nem jutnak a növények értékesítéséből bevételhez, akkor nem marad erőforrásuk az őszi szezonra történő felkészüléshez sem.

A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete szerint a teljes kertészeti ágazat megmentése nem csupán gazdasági szempontból fontos. A Szakmaközi Szervezet álláspontja szerint a kertészetek, kertészeti árudák, lehetőséget adhatnak:
- az otthonukba visszahúzódó embereknek a közvetlen környezetük szépítésére
- fertőzés veszély nélkül a szabadban töltött órák eltöltésére
- a kertészkedésből fakadó apró örömök megélésére
- az egészséges zöldségek, gyümölcsök házikerti nevelésére

A Díszkertészek Szakmaközi Szervezete javasolja mindenkinek, aki csak teheti, ültessen zöldségpalántákat, vessen virág és fűszer magvakat, szépítse a balkonládáit, kertjeit, virágágyásait. Ebbe a munkába vonja be a gyermekeket is, hisz a velük végzett közös kertészkedés, palántanevelés a digitális térben eltöltött idő után kézzel fogható, megtapasztalható élményt nyújt. Kertészkedésre fel!
fotók: https://www.diszkerteszek.hu/tavasz/


     Kiadó: Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.