OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 4. kedd
Ismertető


2020. március 24., kedd 15:11

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. március 24., kedd (OS) - Lakhelyelhagyási korlátozás elrendelését kérjük a kormánytól a koronavírus idejére

    A Párbeszéd szerint elengedhetetlen minden olyan intézkedés meghozatala, amely gátolja a koronavírus terjedését. A Párbeszéd a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében határozati javaslatot nyújt be az országgyűlésnek, hogy rendeljék el a lakhelyelhagyási korlátozást.
Jelenleg 187 fertőzött van az országban, és sajnos már kilenc honfitársunk hunyt el a járvány következtében. Az egészségügy túlterhelt, az ott dolgozók kimerültek, ezért a legfőbb feladat most, hogy minden eszközzel igyekezzünk lassítani a vírus terjedését. A Párbeszéd eddig is konstruktív javaslatokat tett a kormány elé: kértük a megfelelő védőfelszerelések biztosítását és a kiemelt bérpótlékot mindazoknak, akik a frontvonalban küzdenek. A gazdaságot érintően javasoltuk a hiteltörlesztések felfüggesztését és egy válságkezelő alapjövedelem bevezetését, amely 100 ezer forintra egészítené ki minden magyar állampolgár jövedelmét. Az emberek biztonsága érdekében mi is kértük az iskolák bezárását. A kormány javaslataink egy részét megfogadta, mi pedig továbbira is támogatunk minden olyan intézkedést, amely azt szolgálja, hogy a járvány elleni harcot megnyerjük.
    
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.