OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. március 24., kedd 18:28

Az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. március 24., kedd (OS) -

    A koronavírus nem remélt változást hozott egyesületünk számára: hirtelen beérett az évek óta folytatott ismeretterjesztő tevékenységünk, és a bajban a legkülönfélébb emberek és szervezetek kezdtek felszólalni a feltétel nélküli alapjövedelem érdekében.
Az Alapjövedelem Világhálózata Felhívást tett közzé az összes kormányhoz, amelyben a rendkívüli helyzetre hivatkozva javasolja az FNA bevezetését az egész világon. A felhívást már több mint 700 ismert ember írta alá. Az USA-ban egy szenátusi előterjesztés mindenkinek egy egyszeri 1200 dolláros támogatást javasol. Aláírásgyűjtés indult Svájcban és Magyarországon is, ahol egy eddig a turizmusban, tíz alkalmazottal dolgozó kisvállalkozó indította el. Mint azt a petícióban megfogalmazza, szolidáris a munkavállalóival, akik komoly egzisztenciális bajban vannak vagy lesznek rövid időn belül. Az aláírók leírhatták véleményüket is, a továbbiakban ezekből idézünk: "a családomból 6 emberből, 4 már elvesztette a munkáját!! (nő)" – "én is vendéglátásból éltem! Hétfőig! Mi 3-ig sem tudunk már nyitva lenni turistaövezetben voltunk. (nő)" – "édesanyám munkahelytől és a teljes bevételétől esett el, ráadásul lakáshitele is van (férfi)".
A koronavírus okozta gazdasági leállás családok ezreit, sőt tízezreit fosztja meg jövedelmüktől, és ezért a lakosság többsége őszintén szolidáris velük.
Mindannyian aggódunk saját egészségünkért és a szeretteinkéért, legalább – ha mást nem - anyagi életfeltételeinket érezhessük biztonságban!

     Kiadó: Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.