OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 4. kedd
Ismertető


2020. március 25., szerda 15:28

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. március 25., szerda (OS) - Hatalmi játszma helyett az emberek védelmével foglalkozzon a Fidesz és a kormány!

        Az MSZP számára az emberek élete, egészsége és megélhetésének biztonsága a legfontosabb. A koronavírus-járvány társadalmi és gazdasági hatásainak mérséklése érdekében az MSZP 5 pontos védelmi csomagot dolgozott ki az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozók, a munkavállalók és a KKV-k, az idősek, a szülők és a pedagógusok védelméért.
     Elfogadhatatlan, hogy a kormány a járvány elleni védekezés helyett aljas hatalmi játszmába kezdett, amelynek hatalmas árát az emberek fizethetik meg.
     Az MSZP továbbra is a kialakuló válság hatásainak mérsékléséért dolgozik, ezért ma törvényjavaslat formájában (https://www.parlament.hu/irom41/09838/09838.pdf) terjesztette az Országgyűlés elé a védekezéshez szükséges további intézkedéseket, az alábbiak szerint:
     1. A magyar munkavállalók védelmében indítványozzuk az elbocsátás tilalmát a tőkeerős nagyvállalatok esetében. A gazdasági fellendülés időszakában százmilliárdos profitot elkönyvelőknek a válság idején részt kell vállalniuk a következmények viselésében is. Ezzel párhuzamosan 100 százalékos bérpótlékot javaslunk a munkájuk során fokozott veszélynek kitett egészségügyi és szociális szférában, a közösségi közlekedésben és a postai szolgáltatásban dolgozók számára. Továbbá egyszeri 500 ezer forintos bérpótlék kifizetését indítványozzuk az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók részére.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.