OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 4. kedd
Ismertető


2020. március 25., szerda 15:28

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. március 25., szerda (OS) - Hatalmi játszma helyett az emberek védelmével foglalkozzon a Fidesz és a kormány!

        2. Indítványozzuk az állás nélkül maradtak ellátásának három hónapról kilenc hónapra emelését, melynek összege nem lehet kevesebb havi 100 ezer forintnál. A karanténba kerültek jövedelmét a Nemzeti Foglalkoztatási Alap bevételeiből kell pótolni.
     3. Az emelkedő bérektől a nyugdíjak színvonala jócskán elmaradt az utóbbi időben, melynek kompenzálására 6,5 százalékos nyugdíjemelést tartunk indokoltnak. További 20 ezer forintos egyszeri juttatásra tettünk javaslatot a havi 100 ezer forintos nyugdíjjal sem rendelkezők részére.
     4. A gyermekeket nevelő családok támogatásának legfontosabb eleme a családi pótlék, melyet az Orbán-kormány egyszer sem emelt az elmúlt tíz évben. Mivel az infláció folyamatosan elértékteleníti a családi pótlék mellett a GYES, a GYET és az anyasági támogatást is, így ezek összegének megduplázását javasoljuk.
     5. Javasoljuk a hatósági ár bevezetését az alapvető élelmiszerek, a tisztító- és fertőtlenítőszerek vonatkozásában az árak indokolatlan elszabadulása miatt.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.