OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. március 26., csütörtök 10:02

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. március 26., csütörtök (OS) - Meg kell védeni a kereskedelmi dolgozókat is! -

    A kereskedelemben - élelmiszerboltokban, állateledel boltokban, trafikokban, stb. - dolgozók is hősies munkát végeznek, hiszen ellátják a legszükségesebb cikkekkel a lakosságot. Ezért szükséges volna gondoskodni a biztonságukról.
Az élelmiszerboltok, állateledel boltok és trafikok nyitvatartási idejét a kormány ezidáig nem szabályozta, ugyanakkor semmilyen óvintézkedést nem tettek az ott dolgozók érdekében. Pedig a veszély fokozott, a megnövekedett forgalom miatt potenciális vírus gócpontokká válhatnak ezen egységek.

Az LMP három pontban határozná meg az alapvető kereskedelemben dolgozók védelmét.

Kötelezővé kell tenni a szájmaszk és kesztyű viselését, és tanácsossá a szemüvegét, mely eszközöket az államnak kell rendelkezésre bocsátania.
Kötelezővé kell tenni az eladó és vevő plexivel történő elválasztását.
Harmadszor pedig a veszélyhelyzet idejére minimalizálni kell a készpénzforgalmat. Az államnak soron kívül és térítésmentesen biztosítania kell a bankkártyás fizetés lehetőségét azokban az élelmiszert árusító üzletekben, ahol ez még jelenleg nem lehetséges.

Angyal Károly Tibor,
az LMP pártigazgatója

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.