OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. március 26., csütörtök 12:02

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. március 26., csütörtök (OS) - Csákabonyi Balázs emlékére

    Ma hajnalban elment egy igaz barátunk, egy szakmailag felkészült, nagyszerű politikus, Dr.Csákabonyi Balázs. Nyolcvanhárom éves volt, kaposvári otthonában, családja körében töltötte élete utolsó időszakát.

Csákabonyi Balázs tanítóként kezdett el dolgozni, azután népművelő lett, de szakmai karrierje csúcsát jogászként érte el. Ügyvédként dolgozott, kollégái bizalmából kilenc éven át a Somogy Megyei Ügyvédi Kamara elnöki tisztségét is betöltötte. A Magyar Ügyvédi Kamara országos fegyelmi főmegbízottjaként lelkiismeretesen foglalkozott az ügyvédek ügyeivel.

Az 1994-es országgyűlési választáson Kaposvár város képviselőjének választották. Nagy elkötelezettséggel képviselte választóit. A fogadóórákon ügyvédi tudását is felhasználva minden panaszosnak igyekezett segíteni. Az Országgyűlésben közjogi és büntetőjogi tudásával elérte, hogy többször bizottsági alelnöknek, az MSZP-frakció Közjogi Kabinetvezetőjének választották.

Meggyőződéssel támogatta a nyugdíjasok ügyét. A Magyar Nyugdíjasok Országos Szövetsége alelnökeként az Országgyűlésben több, a nyugdíjasokat érintő kezdeményezést tett. Csákabonyi Balázs szakmai felkészültsége, emberi tisztessége, lelkiismeretes képviselői munkája példa lehet valamennyiünk előtt.

Emlékét tisztelettel és szeretettel megőrizzük!
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.