OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. március 26., csütörtök 13:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. március 26., csütörtök (OS) - A kormány a veszélyhelyzet ideje alatt halassza el az adóbevallási és befizetési határidőket!

    Miközben a vírus terjedésének megállításában elsődleges szerepe van a személyes találkozások csökkentésének, a cégek rendszeres, havi áfabevallási határideje, és az SZJA bevallás május 20-i dátuma nem csak a könyvelőktől és az adózási szakemberektől, de a cégek vezetőitől és a magánemberektől is megköveteli a személyes találkozókat és kontaktokat. Márpedig ha a veszélyhelyzet idejére hozott intézkedéseket és ajánlásokat komolyan vesszük, akkor minden ilyen találkozót minimálisra kell csökkentenünk, hiszen az emberi élet nem játék! Arról már nem is beszélve, hogy a vírus okozta gazdasági visszaesés nem csak a kisvállalkozásokat, hanem a cégeket és a magánszemélyeket is érzékenyen érinti.

A DK ezért arra kéri a kormányt, hogy ne csak bizonyos kisvállalkozások KATA-bevallási kötelezettségét függessze fel, hanem az emberi élet védelme érdekében halassza el a cégek áfabevallásának és az emberek adóbevallásának határidejét is! Az emberi élet ugyanis nem játék; nem szabad megengedni, hogy a bürokrácia miatt bárki egészségét is veszélyeztessük!

Sebián-Petrovszki László
országgyűlési képviselő
DK
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.