OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. március 26., csütörtök 15:28

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. március 26., csütörtök (OS) - Az Európai Zöld Párt a koronavírus-járvány megoldását a szolidaritásban és a hosszútávú európai együttműködésben látja, amellyel az LMP – Magyarország Zöld Pártja is egyetért -

    Szolidaritásunkat fejezzük ki a járványban bármilyen formában érintettekkel, valamint a saját egészségüket veszélyeztető, egészségügyi, illetve szociális ellátórendszerben dolgozókkal, akiknek megbecsülése kiemelt feladat kell, hogy legyen. Magyarországon ezért is javasolja az LMP az azonnali béremelést esetükben.

A járvány által okozott kihívások nagysága is bizonyítja, hogy szükséges szorosabb európai szintű együttműködés, mind a tagállamok között, mind az EU-s intézmények tekintetében. Kiemelt feladat kell, legyen, hogy senki kezét ne engedjük el, és a korábbi válságkezelésekhez képest más logikával szükséges a megoldásokat keresni, különösen a makroökonómiai kérdésekben. A szervezeteknek, jogszabályoknak és eljárásoknak az emberi életet kell szolgálják, és nem fordítva. A "vissza a megszokotthoz" nem fog tovább működni. A válságból való kilábalás kezdetét kell, jelentse egy jobb és erősebb európai integrációnak, egy zöldebb és szociálisabb Európának.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.