2024. április 20. szombat

2020. március 26., csütörtök 15:28

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. március 26., csütörtök (OS) - Az Európai Zöld Párt a koronavírus-járvány megoldását a szolidaritásban és a hosszútávú európai együttműködésben látja, amellyel az LMP – Magyarország Zöld Pártja is egyetért -

Szolidaritásunkat fejezzük ki a járványban bármilyen formában érintettekkel, valamint a saját egészségüket veszélyeztető, egészségügyi, illetve szociális ellátórendszerben dolgozókkal, akiknek megbecsülése kiemelt feladat kell, hogy legyen. Magyarországon ezért is javasolja az LMP az azonnali béremelést esetükben.

A járvány által okozott kihívások nagysága is bizonyítja, hogy szükséges szorosabb európai szintű együttműködés, mind a tagállamok között, mind az EU-s intézmények tekintetében. Kiemelt feladat kell, legyen, hogy senki kezét ne engedjük el, és a korábbi válságkezelésekhez képest más logikával szükséges a megoldásokat keresni, különösen a makroökonómiai kérdésekben. A szervezeteknek, jogszabályoknak és eljárásoknak az emberi életet kell szolgálják, és nem fordítva. A "vissza a megszokotthoz" nem fog tovább működni. A válságból való kilábalás kezdetét kell, jelentse egy jobb és erősebb európai integrációnak, egy zöldebb és szociálisabb Európának.

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)