OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. március 27., péntek 09:34

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. március 27., péntek (OS) - Veszélyhelyzetben is az egyszülős családokért

    A most kialakult rendkívüli helyzetben az egyszülős családok az egyik legveszélyeztetettebb társadalmi csoport, hiszen egyetlen szülőnek kell ellátnia azokat a feladatokat, amelyeket a mostani helyzetben gyakran még két szülő sem tud megoldani. Ebben a krízishelyzetben még nagyobb szükségük van a segítségre, ezért az Egyszülős Központ több online szolgáltatással, tanácsadással és a nehéz helyzetbe került családokhoz eljuttatott élelmiszercsomagokkal is segít, hogy könnyebb legyen az egyszülős családoknak a jelenlegi időszak.

Az elmúlt két hétben az Egyszülős Központhoz fordulók jellemzően másféle segítséget kérnek, mint korábban. Ahol erre lehetőség van, szolgáltatásainkat online formában is elérhetővé tettük. Továbbra is a jogi segítség az egyik legnépszerűbb szolgáltatás, emellett elérhető online formában coaching, segítő beszélgetés valamint lelki segítségnyújtás is. A mentálisan is nehéz helyzetre válaszul új szolgáltatásként indítottuk el az egyéni és csoportos stresszoldást.

Annak érdekében, hogy minél könnyebb legyen mind az egyedülálló szülőknek, mind a gyerekeknek megbirkózni a digitális oktatás kihívásaival, online formában számos tantárgyból nyújtunk a gyerekeknek korrepetálási lehetőséget.

Az alapítvány élelmiszercsomagokkal is segíti azokat az egyszülős családokat, akik kiemelten nehéz helyzetbe kerültek. A csomagokat jelentkezés alapján osztjuk szét, rászorultsági szempontok figyelembevételével.
    
     Kiadó: Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.