OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. március 27., péntek 10:03

A Magyar Lapkiadók Egyesületének közleménye
    Budapest, 2020. március 27., péntek (OS) - A Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) kéréssel fordult a Kormányzathoz, hogy a jelenleg zajló koronavírus-járvány miatt az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho) választó újságírókra, médiamunkásokra is terjesszék ki az adómentesítési szabályokat, mert valójában a tartalomelőállításban elsősorban ezen adózási formában dolgoznak a kiadók munkavállalói.

    A jelenleg kialakult médiapiaci és gazdasági helyzet kapcsán a kiadói társadalom nem győzi hangsúlyozni, hogy nem létezik média és tartalomszolgáltatás reklámbevételek nélkül, így az MLE  is kiáll a Magyar Reklámszövetség kérése mellett, miszerint  is terjesszék ki a gazdasági kármentési intézkedési csomagot a reklám-, média- és PR-ügynökségek, a sales house-ok, a közterületi piaci szereplők, direkmarketing szolgáltatók és a marketing kutatással foglalkozó vállalkozások tekintetében.

A ma életbe lépő kijárási korlátozás kapcsán hangsúlyozzuk, hogy a sajtó útján a különböző médiumok segítségével az állampolgárokhoz eljuttatott korrekt, gyors, pontos információk életeteket menthetnek. Annak érdekében, hogy a sajtó a korábbinál is nagyobb hatékonysággal végezhesse munkáját, szükséges, hogy mindenkor - akár egy járványügyi zárlat vagy kijárási tilalom idején is - szabad mozgással rendelkezzen.

Az MLE ezúton is üdvözli a kormányzatnak azon döntését, hogy a magyarországi médiaszolgáltatások is mentességet kaptak a kieső reklámbevételek miatt, a bár a fenti pontosítások elfogadása biztosítaná a teljes körű segítséget.
    
     Kiadó: Magyar Lapkiadók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.