OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 7. péntek
Ismertető


2020. március 27., péntek 10:20

A Sajtószakszervezet közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. március 27., péntek (OS) - Az újságíró is munkavállaló – ő is veszélyben van. A sajtószakszervezet változatlan álláspontja, hogy az újságírás, a felelős, minőségi és intézményes tájékoztatás a közjó része, a társadalom demokratikus működésének mással nem pótolható eszköze. Különösen igaz ez rendkívüli- és válsághelyzetek idején.

    Mint tagjai révén érintett szervezet természetesen a Sajtószakszervezet is vallja, hogy az újságírókat még ilyen kritikus helyzetben sem fenyegetheti semmiféle szankció vagy büntetés a munkavégzésük miatt a törvényekben eddig is meghatározott szabályokon túlmenőleg. A kritikus írás, ha tényeken alapul, nem pánikkeltés és főképpen nem rémhírterjesztés. Az újságíró nem a politikának, hanem a szerkesztőinek és a tájékoztatott közönségnek tartozik felelősséggel.

Mint nem politikai szervezetnek, ennél is fontosabb számunkra az újságírók létbiztonsága, stabil munkaügyi helyzete. Ez került most veszélybe. A reklámpiac zsugorodása, a médiacégek bevételeinek csökkenése minden szakmabelit érint, de legnagyobb veszélyben az országos és megyei politikai napi-és hetilapok munkatársai vannak, különösen azok, akik sok áruspéldányt adtak el naponta, hiszen az otthonmaradás miatt ezek fogynak legkevésbé.

     Kiadó: Sajtószakszervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.