OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. március 27., péntek 10:20

A Sajtószakszervezet közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. március 27., péntek (OS) -

    Javasoljuk, hogy a költségvetés a lapok politikai és világnézeti irányultságától függetlenül, a legutóbbi auditált eladási adatokat figyelembe véve vállalja át az árusbevételek egyharmadát.Az újságíró is munkavállaló. A szakma legkiszolgáltatottabbjai a szerződésesek, sordíjasok, szabadúszók. Felszólítjuk a kiadókat, hogy számukra akkor is biztosítsák eddigi jövedelmük nyolcvan százalékát, ha átmenetileg nem tudnak annyi anyagot átvenni tőlük, mint a korábbi rendben.
A szakszervezet csak a tagjait képviselheti munkaügyi tárgyalások során, vitás vagy peres ügyekben. Ez irányú sikereink nagyobbak, mint sokan gondolnák, sajnos inkább az elbocsátások feltételeinek jobbításában, mintsem a konstruktív, rendszeres munkahelyi együttműködésben.
    
     Kiadó: Sajtószakszervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.