OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. március 30., hétfő 10:43

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. március 30., hétfő (OS) - Felesleges időhúzás helyett inkább teszteljenek - Lélegeztetőgépre került egy 67 éves férfi, mert nem kapott időben ellátást

    Napok óta lélegeztetőgépen van mélyaltatásban egy 67 éves férfi, akinek hiába kérték a koronavírus-teszt elvégzését, napokat kellett várnia, hogy mentő érkezzen hozzá. Mire kórházba jutott, már összeomlott a keringése, a tesztje pedig azonnal pozitív lett. A feleségét viszont azóta sem vizsgálták ki, hogy elkapta-e a betegséget.

A Demokratikus Koalíció szerint a felesleges időhúzás és bürokrácia helyett most inkább minél több teszt elvégzésére lenne szükség. Rengeteg panasz érkezik amiatt, hogy mennyire káoszos az egész folyamat, hiányos a tájékoztatás, mennyi időbe kerül, mire egyáltalán elvégzik a tesztet. Az emberek élete nem játék, és a fenti esetből is tisztán látszik, hogy mennyire fontos az azonnali ellátás és kivizsgálás. Egy ilyen betegséggel, mint a koronavírus, nem lehet napokat váratni a fertőzötteket, a járványt csak szigorú intézkedésekkel, ellenőrzéssel,és rengeteg teszteléssel lehet megfékezni, hogy időben segítséget kaphassanak a betegek.

Dr. László Imre
A Demokratikus Koalíció újbudai polgármestere, orvos, volt kórházigazgató

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.