2024. április 19. péntek

2020. március 30., hétfő 14:55

Hoppál Péter országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. március 30., hétfő (OS) - Nyílt levél Péterffy Attila polgármesternek

Pécs, 2020. március 30.

Tisztelt Polgármester Úr!

Alulírott, Dr. Hoppál Péter, Pécs országgyűlési képviselője az alábbi kéréssel fordulok Önhöz:
Kérem, rendelje el a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában álló TÜKE Busz Zrt.-n keresztül a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos veszélyhelyzet idejére az egészségügyi dolgozók számára a pécsi tömegközlekedés ingyenes használatát.
Kérésem alátámasztásaként indokaim a következők. Mint Ön előtt is nyilván ismert, Magyarország Kormánya március 28-án az egész ország területére kihirdette az egészségügyi dolgozók számára az ingyenes helyközi utazást (MÁV, GYSEV, HÉV, Volánbusz). A Kormány intézkedéséhez csatlakozott Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is, aki elrendelte a BKK járatainak ingyenes használatát. Most Pécsen a sor! A Dél-Dunántúl legnagyobb egészségügyi ellátó központja Pécsett működik.