OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. március 31., kedd 09:05

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2020. március 31., kedd (OS) - Ahol nincs hatalom, ott nincs politika sem! Ám a hatalom minden formája nem tekinthető politikának. Minden politikai hatalom igényt tart valamilyen normatív magalapozásra, szakmai iránymutatásra.

    A rendszerváltozás óta a hatalom, pisztolyt szegez a reális zöldek homlokára, nem tart igényt a civil szervezet vízlépcső jó lett volna, a széndioxid nem a Lucifer bűze, energia politika javaslatára. 2010 óta a politikai hatalom szőnyeg alá söpri a Duna folyó rendezését. A válságkezelés és a gazdaság újraindítása érdekében az idei költségvetés radikális átalakítása rövidtávon kiváló kormányzati szándék, fontos, de nem elégséges teendő. Már középtávon veszélybe kerülhet a jövő nemzedék jóléte, hazánk villamos energiával való biztonságos ellátása megoldatlansága okán. Emberi gondatlanság nyomán véletlenszerű spontán természeti eredetű katasztrófa Paks térségében nem zárható ki. A Duna térség fő erózióbázisa, így ennek szerepe az eróziós és vízszintingadozás révén jelenetős. Dunaföldvár és a Pakshoz tartozó Dunakömlőd között húzódó partszakasz a folyam egyik legveszélyesebb magas parti része a magas part minden részlete csúszásveszélyes lejtőnek minősített. Miniszterek, állami cégvezetők elhallgatják, a szükséges vízügyi beavatkozásokat a talaj vízszint stabilitását, a hideg víz csatorna kotrását, a Duna medre és a jobb oldali part rendezését. Az MTA 2010-ben hívta fel a figyelmet, hogy a fajszi vízlépcső megépítése hozzájárul Paks bővítésének biztonságos hűtéséhez.
Juhos László, elnök



     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.