OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. március 31., kedd 13:51

A Pontes Közhasznú Alapítvány a Fiatalok Társadalmi Szerepvállalásáért közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. március 31., kedd (OS) -

    A projekt megvalósításának helyszíne Nagyvázsony külterületén, nyugodt, csendes zöldövezetben, a község határában található 17 hektáros legelő. A projekt keretében megépült egy többfunkciós épületkomplexum, amely legfőképp a hagyományokban gazdag igás kultúra bemutatására szolgál és kiinduló központjává válik a térségben már meglévő ökoturisztikai és egyéb látványosságok megtekintésének. Az épületben helyet kapott egy konferenciaterem és egy interaktív kiállítás. Az épületet körülölelő zöld terület ad helyszínt az igáslovas kultúrát bemutató foglalkozásoknak.  A lovasprogramok széles skáláját a tematikus lovas kocsis túrák teszik még színesebbé. Ez a létrejövő turisztikai attrakció interaktív és innovatív módon mutatja be a magyar kulturális örökség megismertetését, ahol a látogatók közvetlen közelről tekinthetik meg és próbálhatják ki a korhű igáslovas eszközöket.

A kiállításon felvonultatjuk az időszakosan működő lovasmunkák eszközeit, élő bemutatók keretein belül: szántást, vetést, boronálást, tárcsázást. A térségben egyedülálló módon mutatjuk be ezt a kultúrát, mely nem sok helyen tekinthető meg az országban, növelve az ide látogató turisták számát és tartózkodásuk idejét. A projekt helyszínen egy tanösvény is megépült, mely a térség természeti adottságait mutatja be. A Központ olyan színes programlehetőségekkel várja a látogatókat, amely az idősebb korosztály, a nagycsaládosok és céges csapatépítő tréningeknek is kiváló programajánlatként szolgálnak.

     Kiadó: Pontes Közhasznú Alapítvány a Fiatalok Társadalmi Szerepvállalásáért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.