OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. március 31., kedd 23:39

Az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. március 31., kedd (OS) - A fájdalmas menstruáció nem hiszti! Az endometriózis gyógyíthatatlan, krónikus betegség, amely a meddőség egyik vezető oka. Hazánkban több mint 200.000, vagyis minden tizedik fogamzóképes korú nő érintett. Legjellemzőbb tünete a fájdalmas menstruáció, amelytől az érintettek 82%-a szenved, fájdalommal járó szexuális életről a betegséggel küzdők 48%-a számolt be. A tünetek megjelenésétől a diagnózisig átlagosan csaknem 5 év telik el.

    Az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány egyetlen hazai közhasznú civil szervezetként felvállalta az endometriózissal kapcsolatos edukációt és az érintett nők támogatását. A Lucy névre hallgató alkalmazás elsődleges célja az ismeretterjesztés támogatása, hogy azok a fiatal lányok és nők, akiknél fennáll az endometriózis gyanúja, minél előbb eljussanak a megfelelő szakorvoshoz.
A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel több Endometriózis világnapi rendezvény elmaradt, de egészen április végéig beadható pályázattal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a fájdalmas menstruáció nem normális, az endometriózis nem hiszti, támogatva ezzel az endometriózis korai diagnosztizálását. A pályázat témája "Az endometriózis nem a hiszti latin neve".
Részletek: https://endometriozismagyarorszag.hu/endometriozisnagykovetepalyazat/
További információ: https://www.facebook.com/endometriozismagyarorszag/
Lucy: https://hellolucy.app/
Élet endometriózissal videó: https://youtu.be/jEoPYs3CjU4
Kapcsolat: info@endometriozismagyarorszag.hu
     Kiadó: "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.