OS Országos Sajtószolgálat
2020. június 4. csütörtök
Ismertető


2020. április 1., szerda 15:50

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. április 1., szerda (OS) - Nem véletlen a kormány titkolózása: léket kapott az egészségügyi védekezés hajója

    Léket kapott az egészségügyi védekezés hajója, ugyanis sorra fertőződnek meg az egészségügyben dolgozók, egy háziorvos sajtóinformációk szerint már lélegeztetőgépre került.

Ide vezet az, hogy a kormány nem látja el megfelelő felszereléssel az orvosokat. Úgy fogalmazva, hogy Orbán Viktor is megértse: fegyver nélkül küldik frontvonalba a járvány ellen harcolókat.

A léket azonban be lehet foltozni, az MSZP javaslata, amely védőfelszerelést és béremelést biztosítana az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknak, ott van az Országgyűlés és a kormány előtt. Már csak el kéne fogadni és végre kellene hajtani.

A kormány ne bújjon hazugságok mögé és ne a háziorvosokat hibáztassa, hiszen az ő kötelessége járványhelyzet idején a megfelelő védőfelszerelésekkel ellátni az egészségügyi dolgozókat.

A szakmai szervezetektől kezdve minden érintett segítséget kér, de a kormány továbbra sem hajlandó teljesíteni a kötelességét. Azonban nem lehet több időt elvesztegetni, biztosítani kell a megfelelő védőfelszereléseket az egészségügyben, meg kell védenünk az orvosainkat Magyarország valamennyi lakosa érdekében!

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.