OS Országos Sajtószolgálat
2020. június 4. csütörtök
Ismertető


2020. április 1., szerda 16:10

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. április 1., szerda (OS) - Kerékpáros fejlesztések a koronavírus ellen -

    A koronavírus járvány miatt a budapesti gépjárműforgalom a felére esett. Ez a levegőminőség érezhető javulásán túl megteremti annak a lehetőségét, hogy a rendkívüli helyzetben rendkívüli kerékpáros fejlesztések valósuljanak meg.

Érthető módon most, aki teheti, elkerüli a tömegközlekedést. A kerékpározás ideális alternatívát nyújt, mert a többi embertől biztonságos távolságban lehet így közlekedni.

Magyarország zöld pártjaként támogatjuk a Magyar Kerékpárosklub javaslatait: a kerékpáros fejlesztéseket fel kell gyorsítani. Ezek egy része már megtervezett beavatkozás (kerékpársávok, kerékpártámaszok, forgalomcsillapított övezetek), másik része ideiglenesen kerülne kialakításra a járvány idejére. Most van itt az idő, hogy forgalmi sávokat kerékpársávokká alakítsunk a Nagykörúton vagy épp a Szent Gellért rakparton. A hiányzó főhálózati elemeket gyorsan ki lehetne építeni, ezzel segítve a környezeti és egészségvédelmi szempontból is ideális kerékpáros közlekedést.

Üdvözöljük, hogy a fővárosi vezetés már tervezi a fejlesztéseket. Bízunk benne, hogy az ideiglenes intézkedések közül lesz olyan, ami a járvány után is – áttervezve – véglegesen szolgálhatja a kerékpározók igényeit.

LMP Budapest Elnökség

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.