OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. április 1., szerda 16:58

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. április 1., szerda (OS) - Elindult a tankönyvrendelés

    A 2020/21-es tanévben használatos iskolai tankönyvek rendelése a korábbi években megszokott ütemezés szerint április 1-jén kezdődik. Az Oktatási Hivatal által összeállított tankönyvjegyzék alapján a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. webes felületén minden intézmény április végéig online adhatja le a 2020/2021. tanévre szóló tankönyvrendelését. A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől már minden köznevelésben résztvevő tanuló ingyenesen kapja meg a tankönyveit, így a rendelés semmilyen anyagi terhet nem jelent a családok számára, ugyanakkor az intézmények adminisztrációs terhei is jelentősen csökkennek.

A 2020/2021-es tanév tankönyv alaprendelése a korábbi évekhez hasonlóan április során zajlik a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) felületén. A tankönyvjegyzék ma jelent meg a kormány.hu-n, illetve kereshető formában az Oktatási Hivatal honlapján. A rendelés leadására 2020. április 30-ig van lehetősége az iskoláknak, amit 2020. június 30-ig a jogszabályoknak megfelelően módosíthatnak.

A 2020/2021. tanévi tankönyvjegyzéken 2863 taneszköz szerepel, amelyből 1561 állami kiadású tankönyv, míg 1302 piaci kiadású. A tankönyvek nagyobb része a közismereti tantárgyakhoz illeszkedik (2130 db), kisebb részük a szakképzéshez (554 db) és a hit- és vallásoktatáshoz (179 db). A tavalyi tanévhez képest 320 új tankönyv került fel a tankönyvjegyzékre.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.