OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. április 2., csütörtök 16:07

A Mátrix Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. április 2., csütörtök (OS) - Napi testmozgással-és lelki gyakorlatokkal csökkenthető a bezártságtól kialakuló rossz közérzet

    Gyerekek / Szülők! Karantén idején se feledkezzünk meg az aktivitásról. Seres Viktor a 11 éves influencer, youtuber szerencsés, mert a tömbháznál, ahol lakik, erdő, vízpart, emberektől mentes terep található, ahol naponta 1-2 órát testvérével önállóan sportolhat.

Erről videóblog itt: www.youtube.com/watch?v=xoUQVy2SpvE&t

Mozgás, egyensúly szükséges a bennünk képződő feszültség oldására, testünk egészsége érdekében is nagyon fontos - fogalmazza meg Rácz Anett, az egészségfejlesztéssel is foglalkozó Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője. Ha nincs mód erdőben - emberektől mentes területen mozogni, pár egyszerű - hasznos módszer a mindennapokra:
- szobai zenés torna,
- az udvaron / lépcsőházban pár perc séta,
- súly emelgetés (könyv is megteszi),
- meditáció - jóga,
- hangos olvasás, versmondás,
- társasjáték, kártya, játék.

Rácz Anett alapítványi vezető hozzátette: a megváltozott - zűrös napirend negatívan hathat a kisgyermekek viselkedésére. Vonjuk be őket a napi feladatokba, dicséret mellett pl. háztartástan (takarítás, mosás), higiénia, rendrakás is lehet az alternatív iskolarend része, hagyjuk fejlődni a kicsiket az "élet iskolájában". Emellett a kilátástalansággal kapcsolatos ventiláló gondolatokat a szülő rendszeresen úzze el, pozitív hozzáállás és az egyszerű dolgok kombinációja lehet megoldás a siker eléréséhez.

Kép: www.matrixalapitvany.hu/_kep/matrix-digitalis-iskola.jpg
     Kiadó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.