OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. április 3., péntek 09:44

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. április 3., péntek (OS) - Javaslat a koronavírus-járvány miatt, az idősek biztonsága érdekében szükségesnek tartott intézkedésekre.

        Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a kialakult koronavírus-járvány következményei az idős társaink körében okozzák a legsúlyosabb következményeket. Soraikból kerül ki az áldozatok többsége, közöttük van a legtöbb anyagi kiszolgáltatott, őket sújtja leginkább a bezártság és a magány.
     Azt javasoljuk a Kormánynak, hogy a most alakuló "gazdaságélénkítő csomag" tartalmazzon az idősek biztonsága érdekében szükséges intézkedéseket is.
     Ajánlásaink:
- A közel 1,3 millió gondozást igénylő 65 év feletti idősek érdekében biztosítsanak plusz forrásokat a települési önkormányzatok részére.
(idősek otthona, házi segítésnyújtás és az otthonápolási szolgáltatások feltételeinek javítása)
- A magányosan élő több mint 600.000 nyugdíjas számára tegyék lehetővé az "egyszeri méltányossági nyugdíjsegély" kifizetését.
- Azon 60 év feletti munkavállalónak, akik a vészhelyzet kialakulása miatt elveszítik a munkájukat, lehetővé kell tenni a korhatár előtti nyugdíjba vonulás lehetőségét.
- Támogatjuk a különböző társadalmi szereplők által, az idősek érdekében megfogalmazott javaslatokat, így: a vegyes indexálás bevezetésére, az előrehozott kiegészítő nyugdíj kifizetésére, az alacsony nyugellátásban részesültek kiemelt támogatására és az egészségügyi dolgozok prémium kifizetésére vonatkozó kezdeményezéseiket.
     Köszönjük az egészségügyi dolgozóknak, az önkormányzati alkalmazottaknak és a rengeteg önkéntesnek, hogy áldozatos munkájukkal hozzájárultak a járvány következményeinek csökkentéséhez.

     Kiadó: Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.