OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. április 5., vasárnap 15:25

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2020. április 5., vasárnap (OS) - A reális zöldek szerint az államnak jóval nagyobb részt kell vállalnia a gazdaság irányításában!

    Az EU által képviselt liberális gazdasági elvek, miszerint az állam nem szólhat bele a gazdaság ügyeibe, a náci és a fasiszta gazdaságpolitika felfogása volt. Az állami felségjogok csorbításával szemben Nagy Britannia kezdettől fogva tiltakozott. Az EU bürokratái mindnyájunkat elpusztítanak, ha az EU a magyar Kormány gazdaságpolitikai koronavírus – járvány okozta érőfeszítésével szemben áll. A Kormány a jelenlegi egészségügyi-szükséghelyzetben a figyelmét az emberek felé fordítja. Szükségállapotban vagyunk, de nem a klíma miatt! A reális zöldek kéri a Kormányt, állítsa le a nulla – szénkibocsátási ambícióját egy időre, amíg a világ a halálos globális krízissel küzd. A klímavédelemre, megújulókra szánt összegeket csatornázza át egészségügyi rendszer befektetéseire. Ez azért is indokolt, mert a széndioxid kibocsátás csökkentésével nem lehet a klíma melegedését megállítani, de erre nincs is szükség, mert a melegedő éghajlat nem okoz semmiféle katasztrófát. A széndioxid csökkentésére irányuló intézkedések pedig azért értelmetlenek, mert a színtelen szagtalan széndioxid nem szennyezi a levegőt, nem károsítja az egészséget, sőt, minél több a széndioxid a levegőben annál magasabbak a mezőgazdasági terméshozamok. A reális zöldek civil szervezet kéri a Kormányt, hogy ne mellőzze a kritikát megfogalmazó klíma realistákat, hallgassa meg a másik felet is!  

Juhos László, elnök

     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.