OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. április 6., hétfő 09:12

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. április 6., hétfő (OS) - Támogatja az ÁSZ a kórházparancsnokokat - tanácsadással segíti az ÁSZ a kórházakat

    A veszélyhelyzet időszakában hatalmas nyomás nehezedik az egészségügyre, ezért kiemelten fontos a kórházak szabályos, átlátható és hatékony működése. Ennek érdekében az Állami Számvevőszék ellenőrzési tapasztalatai összegzésével, illetve konzultációs lehetőséggel támogatja a kórházak segítésére kinevezett kórházparancsnokokat. Minderről Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke levélben tájékoztatta Pintér Sándor belügyminisztert, Benkő Tibor honvédelmi minisztert és Halmosi Zsolt országos kórházparancsnokot.

Alapvető társadalmi elvárás, hogy az állampolgárok – a pénzügyi lehetőségek hatékony felhasználása mellett – a lehető legmagasabb szintű ellátást kapják a kórházakban. Ehhez szabályosan, átláthatóan és hatékonyan működő egészségügyi gazdálkodó szervezetekre van szükség Magyarországon. E cél érdekében az Állami Számvevőszék évek óta folyamatosan ellenőrzés alatt tartja az egészségügyi ágazatot.

Az elmúlt öt évben az ÁSZ több tucat kórház és egészségügyi szakrendelő ellenőrzését fejezte be. Ezen túlmenően jelenleg több mint 60 kórház ellenőrzése van folyamatban. Az ÁSZ a veszélyhelyzetre tekintettel soron kívül megosztja ellenőrzési tapasztalatait az érintett intézmények kórházparancsnokaival a jelentések megjelenését megelőzően, támogatva ezzel a kórházakat.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.