OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. április 6., hétfő 15:28

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. április 6., hétfő (OS) - Újabb intézkedések a járvány lassítása, a szociális ellátottak és a gyermekes családok védelme érdekében

    Egyúttal felhívjuk a figyelmet a fenntartók kiemelt felelősségére a járványügyi intézkedések végrehajtására különösen az idősek otthonaiban. A járvány miatti veszélyhelyzetben a szociális területen dolgozók munkáját és az ellátottak életét biztonságosabbá tevő protokollok elérhetőek a Szociális Ágazati Portálon (http://szocialisportal.hu/).

Számítunk az idősek otthonaiban dolgozókra, akikre most szintén nagyobb teher hárul a járvány megfékezése és az idősek ellátása miatt, az ő munkaidejük is megnövelhető 24 órás műszak rendelhető el náluk, ami után 48 órás pihenőidőre jogosultak.

Közben pedig az állami tulajdonú Kézmű Nonprofit Kft. a koronavírus elleni védekezés érdekében folyamatosan gyártja és szállítja az egészségügyi maszkokat, amelyeket elsőként az ápoló-, gondozóotthonokban élő idősek és az ott dolgozók kapják.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.