OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. április 6., hétfő 15:56

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. április 6., hétfő (OS) - Azonnal tiltsa meg a kormány az egészségügyi védőfelszerelések exportját!

    Azonnal tiltsa meg a kormány az egészségügyi védőfelszerelések exportját!

Felszólítom a kormányt, hogy azonnali hatállyal tiltson be minden, a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezéshez elengedhetetlen egészségügyi védőfelszerelés kivitelét az országból. Mivel bizonyos gyógyszerhatóanyagok exportjára már érvényben vannak hasonló korlátozások, ennek a lépésnek nem lehet jogszabályi akadálya.

Szijjártó Péter mai bejelentése, miszerint maszkokat és védőfelszereléseket szállítunk több balkáni országba, köztük Észak-Macedóniába, teljességgel elfogadhatatlan. A magyar orvosok, betegápolók és szociális munkások többsége ugyanis a mai napig semmilyen védőfelszerelést nem kapott. Számos helyen az egészségügyi dolgozók maguknak vásárolnak vagy varrnak maszkokat, a járvány ráadásul még bőven felfutó szakaszban van hazánkban.

Abban a helyzetben, amikor az állam a saját állampolgárait sem tudja megvédeni a fertőzéstől, a védőfelszerelések exportja felháborító felelőtlenség, amely magyar emberek életét veszélyezteti.

Abban az esetben, ha diplomáciai szívességet szeretnénk tenni Macedóniának, azt javaslom, inkább toloncoljuk vissza a korrupcióért korábban elítélt miniszterelnököt, Nikola Gruevszkit.

     Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.