OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. április 8., szerda 14:14

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza közleménye
    Budapest, 2020. április 8., szerda (OS) - Módosult az egyház nevének magyar fordítása: Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza. Az élő Krisztust ábrázoló új jelkép bevezetése. Templom épül Sanghajban és Dubaiban.

    Több országhoz hasonlóan a közelmúltban felülvizsgálatra és finomításra került az egyház eredeti nevének (The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints) magyar fordítása is. Ennek nyomán 2020. április 5-étől az egyház hazai megnevezése: Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza.

Annak érdekében, hogy kiemelje Jézus Krisztus központi szerepét mindabban, amit tesz, az egyház bevezetett egy új, egységes jelképet is, amely "a feltámadt, élő Urat jeleníti meg, aki ölelő karját tárja mindazok felé, akik készek Őhozzá jönni. Ez a jelkép sokakban bizonyára ismerős érzéseket kelt, mivel már régóta az élő, feltámadt Krisztussal azonosítjuk a visszaállított evangéliumot" – jelentette be Russell M. Nelson elnök a felekezet konferenciájának 2020. április 4-i ülésnapján.

Az egyház mindenkitől azt kéri, hogy legyen türelmes és megértő, amíg lezajlanak a név fordításával és a jelképpel kapcsolatos technikai változtatások.

Az elmúlt hétvégén megtartott – a járványhelyzet miatt helyszíni hallgatóság nélküli, kizárólag otthonról megtekinthető – konferencián Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza azt is bejelentette, hogy templomot fog építeni többek között Sanghajban és Dubaiban. Ez utóbbi lesz a 16 milliós tagságú egyház első temploma a térségben.

Részletesebben: https://hírek.jezuskrisztusegyhaza.org
     Kiadó: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.