OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. április 15., szerda 08:08

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2020. április 15., szerda (OS) - Domokos László: Minden családba kellene egy pénzügyminiszter

    A jelenlegi válsághelyzet még hónapokig eltarthat és a turizmus mellett számos ágazatot negatívan érint, melynek következtében több ezer ember marad munka nélkül. A kormány a költségvetés újratervezését végzi, ugyanakkor lakossági szinten is meg kellene tenni ugyanezt, és a hangsúlyt a tartalékolásra kellene helyezni – hívja fel a figyelmet Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az ÁSZ hírportálján olvasható cikkben.

A válságkezelés és a gazdaság újraindítása érdekében zajlik a 2020-as és a 2021-es költségvetés újratervezése. A legfontosabb feladat, hogy a bevételi és a kiadási oldalt a valós gazdasági folyamatokhoz igazítsák és előkészítsék azokat a hosszú távú intézkedéseket, amelyek a gazdaság újra indításához szükséges pénzügyi fedezetet megteremtik.

Domokos László szerint nagyon fontos, hogy a kormány intézkedései mellett a családok is újra tervezzék a költségvetésüket, illetve akik eddig ezt nem tették meg, családjuk védelmében tegyék meg a szükséges lépéseket.
Ezért minden családban a költségvetés tervezésére, kontrolljára és végrehajtására ki kellene nevezni a "pénzügyminisztert", aki rendszeresen átnézi a számlákat és meghúzza a kiadásokat. Ez jelenthet megoldást arra, hogy a nehéz helyzetbe került családok átvészeljék ezt a néhány hónapot.

További részletek az ÁSZ elnökétől: https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/domokos-laszlo-minden-csaladba-kellene-egy-penzugyminiszter

Horváth Bálint, szóvivő
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.