OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. április 17., péntek 13:31

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye
    Budapest, 2020. április 17., péntek (OS) - Járványhelyzetben stratégiai fontosságú vállalatok közé került a Kartonpack Dobozipari Nyrt.

    A Kormány a koronavírus járvány elleni védekezés keretében kiemelt figyelmet szentel annak, hogy a stratégiai fontosságú vállalatok működőképessége fennmaradjon és a lakosság ellátása folyamatosan biztosított legyen.

A kormányzati intézkedések egyike a Honvédelmi Irányító Törzs létrehozása, amely a létfontosságú vállalatoknál teljesít szolgálatot; e vállalatok köre bővült ki tegnap a debreceni Kartonpack Dobozipari Nyrt.-vel. A Honvédelmi Irányító Törzs delegáltjai a mai napon átadták megbízó levelüket a társaság vezetésének és megkezdték tevékenységüket a társaságnál.

A stratégiai iparágakkal együtt szükséges kezelni az ezeket kiszolgáló gazdasági folyamatokat megvalósító cégeket is, így az állami szerepvállalás ebben a körben is indokolt. Ennek keretében a Kormány rendelet adott ki a katasztrófavédelemről szóló törvény alapján, mellyel állami felügyelet alá vonta a Kartonpack Dobozipari Nyrt.-t, melyben a Magyar Állam 61,9%-os mértékben részvényesi jogok gyakorolására jogosult. Az állami felügyelet ellátása kormánybiztos útján történik, akinek a feladata többek között a társaság hatékony működésének biztosítása és a stratégiai iparágakkal való együttműködésének erősítése.

NVTNM
Sajtó és Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2020. április 17.

     Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.