OS Országos Sajtószolgálat
2021. október 23. szombat
Ismertető


2020. április 17., péntek 13:49

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2020. április 17., péntek (OS) - Felkészült az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet új vezetősége a koronavírusos betegek fogadására

    Dr. Kovács Gábor, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet megbízott főigazgatójának jelentése alapján a március 16-i miniszteri utasítás szerint megteremtették a lehetőségét a nehézlégzéssel küzdő COVID-19 fertőző betegek ellátásának, ugyanakkor minden ott ápolt rehabilitációs beteg további ellátásáról is gondoskodtak. A megbízott főigazgató öt nap alatt végrehajtotta azt a miniszteri utasítást, amire az elődjének a március 16 – április 9-ig terjedő időszak állt rendelkezésre.

Az Intézetben összesen 253 darab ágy áll készen az új COVID-19 fertőzött betegek fogadására, ezen felül pedig 169 rehabilitációs betegágy áll rendelkezésre, amely megfelel Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere általi utasításnak. Nyolc beteg önként otthonába távozott. Az intézet meglévő lélegeztető gépeit is ágyakhoz telepítették az elmúlt napokban, így jelenleg már 8 ágyon van lélegeztetési kapacitás, a többi ágynál pedig folyamatban van az oxigén kiállások ellenőrzése, hogy a lélegeztetőgépek érkezése esetén azok azonnal üzembe helyezhetőek legyenek.

Mindez a felkészülés jelentősen megerősíti a súlyos állapotú koronavírusos betegek ellátását, ezzel növelve az életesélyüket.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.