2024. április 19. péntek

2020. április 20., hétfő 13:37

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. április 20., hétfő (OS) - Két hete jelentette be Orbán a "gazdaságvédelmi tervet" - Totális kudarc, százezres új munkanélküliség

Pontosan két hete jelentette be Orbán Viktor az úgynevezett gazdaságvédelmi akciótervét. Mostanra sajnos beigazolódott, amit mindenki mondott erről a csomagról közgazdásztól magyar vállalkozón át a DK-ig: ez a csomag nem véd a munkanélküliségtől és a munkanélkülivé váltaknak egyetlen fitying támogatást nem ad.
     A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány a felelős a több százezres munkanélküliségért! Ez az ára annak, hogy a kormány sajnálta a pénzt válságkezelésre, munkahelyvédelemre és bérkiegészítésre. Így néz ki, amikor egy kormány elveszíti az irányítást és nem tud reagálni egy válságra. A DK azt kéri a kormánytól, hogy Magyarország és a magyar emberek érdekében hajtsa végre a DK 20 pontos gazdasági és szociális válságkezelő csomagját!
     Fizessék ki a bajba került magyar vállalkozások bérköltségének 80%-át, adjanak keresetpótló támogatást a frissen kirúgottaknak, adjanak azonnali juttatást az áremelkedés miatt bajba kerülő nyugdíjasoknak, vezessenek be rezsimoratóriumot a veszélyhelyzet alatt! Ezt kértük két hete is, a kormány nem hallgatott ránk, látjuk az eredményét.

dr. Molnár Csaba
a DK ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament gazdasági bizottsági tagja

Molnár Csaba sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán:

Kiadó: Demokratikus Koalíció