OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. április 20., hétfő 13:37

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. április 20., hétfő (OS) - Két hete jelentette be Orbán a "gazdaságvédelmi tervet" - Totális kudarc, százezres új munkanélküliség

        Pontosan két hete jelentette be Orbán Viktor az úgynevezett gazdaságvédelmi akciótervét. Mostanra sajnos beigazolódott, amit mindenki mondott erről a csomagról közgazdásztól magyar vállalkozón át a DK-ig: ez a csomag nem véd a munkanélküliségtől és a munkanélkülivé váltaknak egyetlen fitying támogatást nem ad.
     A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány a felelős a több százezres munkanélküliségért! Ez az ára annak, hogy a kormány sajnálta a pénzt válságkezelésre, munkahelyvédelemre és bérkiegészítésre. Így néz ki, amikor egy kormány elveszíti az irányítást és nem tud reagálni egy válságra. A DK azt kéri a kormánytól, hogy Magyarország és a magyar emberek érdekében hajtsa végre a DK 20 pontos gazdasági és szociális válságkezelő csomagját!
     Fizessék ki a bajba került magyar vállalkozások bérköltségének 80%-át, adjanak keresetpótló támogatást a frissen kirúgottaknak, adjanak azonnali juttatást az áremelkedés miatt bajba kerülő nyugdíjasoknak, vezessenek be rezsimoratóriumot a veszélyhelyzet alatt! Ezt kértük két hete is, a kormány nem hallgatott ránk, látjuk az eredményét.

dr. Molnár Csaba
a DK ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament gazdasági bizottsági tagja

Molnár Csaba sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán:
https://www.facebook.com/dk365/videos/230667694836226/


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.