OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. április 20., hétfő 16:16

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. április 20., hétfő (OS) - Együttműködik az ÁSZ és a Versenyhivatal - a GVH is csatlakozik a nemzeti korrupcióellenes együttműködéshez

    Szorosabbra fűzi együttműködését az Állami Számvevőszék és a Gazdasági Versenyhivatal – erről állapodott meg Domokos László az ÁSZ elnöke, és Rigó Csaba Balázs, a GVH újonnan kinevezett elnöke. Az ÁSZ 2011-ben indította el azt a nemzeti korrupcióellenes együttműködést, melynek célja az integritás kultúrájának terjesztése, a közélet tisztaságának elősegítése, a korrupció elleni védettség erősítése. Ehhez az együttműködéshez való csatlakozási szándékát jelezte most a GVH is.

Munkamegbeszélést tartott Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és Rigó Csaba Balázs, aki 2020. április 15-i hatállyal vette át a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vezetését. Az egyeztetésen az ÁSZ és a GVH közötti jövőbeli együttműködési lehetőségekről és kölcsönös tudásmegosztásról esett szó.

Domokos László rámutatott: az ÁSZ számos elemzése érinti a GVH alaptevékenységéhez tartozó területeket, mint például a tisztességes piaci versenyt, vagy a különböző piaci szolgáltatásokat igénybe vevő fogyasztók védelmét. Mint mondta: az ÁSZ a törvényben előírt tanácsadó tevékenysége keretében széleskörű tudásmegosztó tevékenységet végez, amelynek célja a közpénzügyi helyzet javítása, illetve az állampolgároknak szolgáltatásokat nyújtó közszolgáltatásokat biztosító rendszerek fejlesztése.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.