2024. április 24. szerda

2020. április 20., hétfő 16:16

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. április 20., hétfő (OS) - Együttműködik az ÁSZ és a Versenyhivatal - a GVH is csatlakozik a nemzeti korrupcióellenes együttműködéshez

Szorosabbra fűzi együttműködését az Állami Számvevőszék és a Gazdasági Versenyhivatal – erről állapodott meg Domokos László az ÁSZ elnöke, és Rigó Csaba Balázs, a GVH újonnan kinevezett elnöke. Az ÁSZ 2011-ben indította el azt a nemzeti korrupcióellenes együttműködést, melynek célja az integritás kultúrájának terjesztése, a közélet tisztaságának elősegítése, a korrupció elleni védettség erősítése. Ehhez az együttműködéshez való csatlakozási szándékát jelezte most a GVH is.

Munkamegbeszélést tartott Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és Rigó Csaba Balázs, aki 2020. április 15-i hatállyal vette át a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vezetését. Az egyeztetésen az ÁSZ és a GVH közötti jövőbeli együttműködési lehetőségekről és kölcsönös tudásmegosztásról esett szó.

Domokos László rámutatott: az ÁSZ számos elemzése érinti a GVH alaptevékenységéhez tartozó területeket, mint például a tisztességes piaci versenyt, vagy a különböző piaci szolgáltatásokat igénybe vevő fogyasztók védelmét. Mint mondta: az ÁSZ a törvényben előírt tanácsadó tevékenysége keretében széleskörű tudásmegosztó tevékenységet végez, amelynek célja a közpénzügyi helyzet javítása, illetve az állampolgároknak szolgáltatásokat nyújtó közszolgáltatásokat biztosító rendszerek fejlesztése.

Kiadó: Állami Számvevőszék