OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. április 20., hétfő 16:16

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. április 20., hétfő (OS) -

    Rigó Csaba Balázs – aki eddig a Közbeszerzési Hatóság elnöke volt – elmondta: a GVH elnökeként az állampolgárok fogyasztói jólétének növelésére, a verseny tisztaságának védelmére és a versenykultúra fejlesztésére törekszik. Mindehhez elengedhetetlen a versenyhivatali eljárások gyorsítása, a szervezet működésének innovatív megújítása és a Gazdasági Versenyhivatal társadalmi elismertségének növelése – fejtette ki.

A megbeszélésen szó esett arról, hogy 2011 novemberében az ÁSZ kezdeményezése alapján a közigazgatási és igazságügyi miniszter, a legfőbb ügyész, a Legfelsőbb Bíróság elnöke és az ÁSZ elnöke közös nyilatkozatot írtak alá, amelyben erkölcsi kötelezettséget vállaltak az általuk vezetett állami szervek korrupcióval szembeni ellenálló képességének erősítésére, a korrupcióellenes eszköztár fejlesztésére. Az összefogáshoz 2012-ben csatlakozott az Országos Bírósági Hivatal, 2014-ben a Belügyminisztérium, 2016-ban pedig a Közbeszerzési Hatóság és a Magyar Nemzeti Bank. A résztvevő szervezetek vezetői a saját alkotmányos kereteik között szorosan együttműködnek, és évente közösen értékelik az elért eredményeket.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.