2024. április 23. kedd

2020. április 20., hétfő 16:16

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. április 20., hétfő (OS) -

Rigó Csaba Balázs – aki eddig a Közbeszerzési Hatóság elnöke volt – elmondta: a GVH elnökeként az állampolgárok fogyasztói jólétének növelésére, a verseny tisztaságának védelmére és a versenykultúra fejlesztésére törekszik. Mindehhez elengedhetetlen a versenyhivatali eljárások gyorsítása, a szervezet működésének innovatív megújítása és a Gazdasági Versenyhivatal társadalmi elismertségének növelése – fejtette ki.

A megbeszélésen szó esett arról, hogy 2011 novemberében az ÁSZ kezdeményezése alapján a közigazgatási és igazságügyi miniszter, a legfőbb ügyész, a Legfelsőbb Bíróság elnöke és az ÁSZ elnöke közös nyilatkozatot írtak alá, amelyben erkölcsi kötelezettséget vállaltak az általuk vezetett állami szervek korrupcióval szembeni ellenálló képességének erősítésére, a korrupcióellenes eszköztár fejlesztésére. Az összefogáshoz 2012-ben csatlakozott az Országos Bírósági Hivatal, 2014-ben a Belügyminisztérium, 2016-ban pedig a Közbeszerzési Hatóság és a Magyar Nemzeti Bank. A résztvevő szervezetek vezetői a saját alkotmányos kereteik között szorosan együttműködnek, és évente közösen értékelik az elért eredményeket.

Kiadó: Állami Számvevőszék