OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. április 23., csütörtök 11:23

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. április 23., csütörtök (OS) - Hazugságokat terjeszt a Demokratikus Koalíció az ÁSZ ellenőrzéséről

    A Demokratikus Koalíció elnöke és képviselői hazugságokat terjesztenek az Állami Számvevőszék törvényesen zajló, folyamatban lévő ellenőrzéséről, amelyekkel megpróbálják félrevezetni a közvéleményt. Ezért az ÁSZ az alábbi tényeket teszi közzé.

1.    Az Állami Számvevőszék nem helyezte kilátásba a Demokratikus Koalíció költségvetési támogatásának felfüggesztését. Az ÁSZ nem írt semmi ilyesmiről a DK elnökének megküldött jelentéstervezetben. A párt hazugságot terjeszt ezzel kapcsolatban.

2.    A DK nem adta át korábban az Állami Számvevőszéknek a 2017-es és 2018-as gazdálkodására vonatkozó pénzügyi dokumentumokat. Az Állami Számvevőszék a jelenleg ellenőrzés alatt lévő 2017-2018. évek tekintetében korábban kizárólag a 2018. április 8-i országgyűlési választást megelőző, 50 napos kampányidőszakra vonatkozóan végzett ellenőrzést a Demokratikus Koalíciónál. A jelenlegi ellenőrzésben érintett, összesen 730 napból tehát 680 napra vonatkozóan korábban nem adott át dokumentumokat a DK az Állami Számvevőszéknek.

Hangsúlyozzuk: Az Állami Számvevőszék a vonatkozó törvényi előírások alapján végzi a Demokratikus Koalíció 2017-2018. évekre vonatkozó, törvényben előírt ellenőrzését. A DK ellenőrzése a törvényi előírásoknak megfelelően zajlik.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.