OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2020. április 24., péntek 09:09

Budapest Főváros Kormányhivatala közleménye
    Budapest, 2020. április 24., péntek (OS) - Újabb szúrópróbaszerű ellenőrzés erősítette meg, hogy nincs folyamatos orvosi ellátás a Pesti úti idősotthonban

    Újabb szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tartott a kormányhivatal a Pesti úti idősotthonban, amelyek megerősítették, hogy nincs folyamatos orvosi ellátás a gondozottak mellett. Ezen a héten összesen öt helyszíni ellenőrzés volt, abból négy alkalommal egyáltalán nem volt jelen sem főállású orvos, sem a szerződött háziorvosok egyike sem.
Ezért ismételten megismételjük álláspontunkat, hogy a folyamatos orvosi ellátás hiánya igen aggasztó egy olyan idősotthonban, amely járványgócponttá vált, és most is 58 fertőzött idős ember tartózkodik ott. Észrevételeinket az országos tisztifőorvos felé is jeleztük, aki korábban folyamatos orvosi ellátásra kötelezte a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot és jelenleg is vizsgálatot folytat az idősotthon kapcsán.
Ahogy jeleztük, törvényben előírt főállású orvost egyetlen alkalommal sem találtunk az intézményben, sőt főállású orvosi szerződésről sem tudunk továbbra sem. A két szerződött nem főállású, "beugró" háziorvosok közül egyik valóban otthoni karanténban van (bár az intézmény vezetőjének jelzése szerint, a karantén előtt sem járt be az intézménybe), de a másik (április 13-án szerződött) háziorvos is csak egyszer - csütörtök délután - volt jelen az eddigi ellenőrzések alkalmával, miután már négy ellenőrzésen is megállapítást nyert, hogy nem volt ott.

     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.