OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. április 24., péntek 13:19

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2020. április 24., péntek (OS) - Mi lesz május harmadika után? -

    Nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor nem látja előre, mikor tetőzik a járvány. Május harmadikára tett "előrejelzése" arról szól, hogy a kormány lazítani akar a járványügyi szabályozásokon, hogy újra induljon a gazdaság. Az élet újraindítása esély arra, hogy a klímaváltozásra is helyes válaszokat adó, válságálló gazdaságot építsünk fel. Az LMP felszólítja a miniszterelnököt, hogy terjessze az országgyűlés elé a gazdaságfejlesztésre vonatkozó elképzeléseit.

Az új gazdasági struktúra nemzeti kérdés, aminek közösen kell lefektetni az alapjait.
Sajnos az eddigi gazdasági lépések azt mutatják, hogy a kormány ott akarja folytatni, ahol a járvány előtt voltunk. Továbbra is a járműgyártás és a turizmus kiemelt támogatásában gondolkodik, horribilis összegeket ad többek között olyan felesleges és káros balatoni projektekre, amelyek az ő oligarchiáit szolgálják.
Az eddig gazdasági modell történelmi zsákutcába vezette az emberiséget, és a miniszterelnök ebből semmit nem tanult. Nem értette meg, hogy válságálló gazdasági szerkezet kialakítására van szükség. Kevesebb globalizációra és több lokalizációra van szükség. Magyarországnak az érdeke, hogy önrendelkezésünk legyen az élelmiszer, energiaellátás, ruházat, lakhatás és egészségügyi ellátásban.
Az LMP a lazítással kapcsolatban követeli, hogy a kormány a veszélyeztetett csoportok egészségügyi védelmére és az érettségiző diákokra kiemelt figyelmet fordítson.

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.