2024. április 24. szerda

2020. április 24., péntek 16:21

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. április 24., péntek (OS) - A Jobbik feljelentést tesz a Viresol Kft. szennyezése és a hatósági mulasztások miatt

Az elmúlt fél évben számos alkalommal fordultunk a hatóságokhoz annak érdekében, hogy kiderüljön az igazság, kiderüljön végre, hogy mi történt a Viresol Kft-nél. A Mátrai Erőmű több évtizedes tevékenysége során még nem fordult elő olyan, hogy a környékbeli patakok ilyen módon lennének szennyezve, majd pedig az tovább szennyezve a Tarna, Zagyva, illetve a Tisza vízfolyamát, óriási területre jelentsen veszélyt, ráadásul kétszer is egy éven belül.
     Minden hatósági megkeresésünk elutasítást kapott, semmitmondó válaszokat küldtek, kitértek a felelősség alól. Ezek közül kiemelnénk, amikor a területileg illetékes építési hatóságtól próbáltunk információkat szerezni arra vonatkozóan, hogy a törvényes kereteket és a szükséges építési előírásokat betartva épült-e meg a keményítő üzem.
     Most kiderült, hogy nem.
     Éppen ezért feljelentést teszünk, melyben kérjük a hatóságokat, hogy vizsgálják azt is, kik mulasztottak, miért kellett fél évet várni a Mátrában élőknek, hogy kiderüljön a igazság? Történt-e mulasztás a tervezés, a kivitelezés, de legfőképp az engedélyezés kapcsán? Szerintünk, igen.

Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom