OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. április 24., péntek 16:21

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. április 24., péntek (OS) - A Jobbik feljelentést tesz a Viresol Kft. szennyezése és a hatósági mulasztások miatt

        Az elmúlt fél évben számos alkalommal fordultunk a hatóságokhoz annak érdekében, hogy kiderüljön az igazság, kiderüljön végre, hogy mi történt a Viresol Kft-nél. A Mátrai Erőmű több évtizedes tevékenysége során még nem fordult elő olyan, hogy a környékbeli patakok ilyen módon lennének szennyezve, majd pedig az tovább szennyezve a Tarna, Zagyva, illetve a Tisza vízfolyamát, óriási területre jelentsen veszélyt, ráadásul kétszer is egy éven belül.
     Minden hatósági megkeresésünk elutasítást kapott, semmitmondó válaszokat küldtek, kitértek a felelősség alól. Ezek közül kiemelnénk, amikor a területileg illetékes építési hatóságtól próbáltunk információkat szerezni arra vonatkozóan, hogy a törvényes kereteket és a szükséges építési előírásokat betartva épült-e meg a keményítő üzem.
     Most kiderült, hogy nem.
     Éppen ezért feljelentést teszünk, melyben kérjük a hatóságokat, hogy vizsgálják azt is, kik mulasztottak, miért kellett fél évet várni a Mátrában élőknek, hogy kiderüljön a igazság? Történt-e mulasztás a tervezés, a kivitelezés, de legfőképp az engedélyezés kapcsán? Szerintünk, igen.

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.