OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. május 13., szerda 10:29

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 13., szerda (OS) - Gyorsítani és egyszerűsíteni kell az álláskeresési járadék ügyintézését!

    Elfogadhatatlan, hogy amíg a magyarok több, mint egyharmadának egyhavi tartaléka sincs, addig a kormány szerint rendben van az, hogy több, mint két hónap is eltelhet az állástalanná válás bejelentése és az első álláskeresési járadék utalása között. A Párbeszéd ezért felszólítja a kormányt, hogy egyszerűsítse az eljárást!
Az álláskeresési járadék ügyintézése hosszú, nehézkes és bonyolult. Az álláskeresőnek nem elegendő a kérelmét elküldenie a kormányhivatal foglalkoztatási osztályára. El kell küldenie például a munkáltatói igazolást is a társadalombiztosítási kötelezettségek levonásáról és befizetéséről, miközben ezek az adatok rendelkezésre állnak a kormányhivatal egészségbiztosítási osztályán! A kormányhivatalban pontosan tudják, hogy a kérelmező mikor, milyen összeggel volt bejelentve a tb-ellátásba, így azt is tudják, hogy jogosult-e járadékra, meddig és milyen összegre. Mégis olyan papírokat kérnek az állását elvesztőtől, amelyeket nehezen szerez be!
    
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.