2020. szeptember 27. vasárnap

2020. május 13., szerda 10:30

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 13., szerda (OS) - Gyorsítani és egyszerűsíteni kell az álláskeresési járadék ügyintézését!

A Párbeszéd felszólítja a kormányt, hogy egyszerűsítse az eljárást. Legyen elegendő az álláskeresőnek a kérelmet benyújtania, a hivatal pedig használja a már amúgy is helyben rendelkezésre álló adatokat! Az ügyintézési időt maximálják 8 napban, és ennek érdekében a kormányhivatalok vegyenek fel ügyintézőket, ezzel is új állásokat teremtve!

A kormány éljen a veszélyhelyzet miatt kapott rendkívüli hatalmával, és azonnali hatállyal intézkedjen, hogy minden állástalanná vált haladéktalanul megkapja jogos járandóságát!

Kocsis-Cake Olivio,
a Párbeszéd országgyűlési képviselője