OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. május 13., szerda 11:32

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 13., szerda (OS) - Szigorúan fellép a fogyasztóvédelem a koronavírust kihasználó trükközőkkel szemben

    Budapest Főváros Kormányhivatala továbbra is kiemelt figyelmet fordít a vásárlók biztonságára, megkárosításuk megakadályozására és a koronavírus járványt kihasználó trükközők kiszűrésére. A Fogyasztóvédelmi Főosztály munkatársai rendszeresen ellenőrzik az üzleteket, gyógyszertárakat és a webáruházakat, ahol próbavásárlásokat is végeznek. Amennyiben jogsértő magatartással találkoznak, eljárást indítanak a vállalkozásokkal szemben.
Az eddigiek során öt vállalkozásra összesen 950.000 forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Fogyasztóvédelmi Főosztály. A koronavírussal összefüggő, próbavásárlással egybekötött ellenőrzések során három esetben az alapvető élelmiszerek ártájékoztatása nem volt megfelelő (az eladási árak nem kerültek feltüntetésre), két vállalkozás esetében pedig vásárlói megkárosítás történt, mert a kasszánál magasabb összeget számítottak fel, mint ami az ártájékoztatáson szerepelt.

     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.