OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 27. vasárnap
Ismertető


2020. május 13., szerda 11:33

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 13., szerda (OS) - Szigorúan fellép a fogyasztóvédelem a koronavírust kihasználó trükközőkkel szemben

    A Fogyasztóvédelmi Főosztály piacfelügyeleti hatáskörében - vámriasztások keretében - ellenőrzi, hogy a fogyasztók biztonsága érdekében kereskedelmi forgalomba csak olyan szájmaszkok kerülhessenek, melyek akkreditált tanúsító intézetek általi tanúsítvánnyal rendelkeznek és biztonságosan felhasználhatóak. Az eddigiek során a Főosztály összesen 1.984.782 db maszk vámkezelését engedélyezte (azaz ezek kereskedelmi forgalomba is kerülhetnek), míg 40.830 db maszk esetében megtiltotta azok szabad forgalomba bocsátását, azért, mert e termékek nem rendelkeztek hitelt érdemlő megfelelőségi dokumentációval.
A Fogyasztóvédelmi Főosztály kiemelten ellenőrzi azokat a webáruházakat is, ahol koronavírussal összefüggésbe hozható jogsértés gyanúja merül fel. Eddig 16 esetben összesen 3.000.000 forint bírság került kiszabásra e körben.

     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.