2020. szeptember 27. vasárnap

2020. május 13., szerda 11:33

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 13., szerda (OS) - Szigorúan fellép a fogyasztóvédelem a koronavírust kihasználó trükközőkkel szemben

A Fogyasztóvédelmi Főosztály piacfelügyeleti hatáskörében - vámriasztások keretében - ellenőrzi, hogy a fogyasztók biztonsága érdekében kereskedelmi forgalomba csak olyan szájmaszkok kerülhessenek, melyek akkreditált tanúsító intézetek általi tanúsítvánnyal rendelkeznek és biztonságosan felhasználhatóak. Az eddigiek során a Főosztály összesen 1.984.782 db maszk vámkezelését engedélyezte (azaz ezek kereskedelmi forgalomba is kerülhetnek), míg 40.830 db maszk esetében megtiltotta azok szabad forgalomba bocsátását, azért, mert e termékek nem rendelkeztek hitelt érdemlő megfelelőségi dokumentációval.
A Fogyasztóvédelmi Főosztály kiemelten ellenőrzi azokat a webáruházakat is, ahol koronavírussal összefüggésbe hozható jogsértés gyanúja merül fel. Eddig 16 esetben összesen 3.000.000 forint bírság került kiszabásra e körben.

Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala