OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 27. vasárnap
Ismertető


2020. május 13., szerda 12:03

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 13., szerda (OS) - Amíg a válság miatt tízezrek veszítik el a munkájukat, addig a NER-kiskirályok egymás között osztogatják a kaszinókat

    A NER kiskirályai hamar felosztották egymás között Andy Vajna örökségét. Az állami koncessziókkal bebiztosított kaszinóbizniszt többségi tulajdonosként Garancsi István, az Orbánt puszta ajándékból focimeccsekre magánrepülőztető, eközben állami megrendelésekből és közbeszerzésekből forintmilliárdokat bezsebelő NER-lovag nyerte meg. Hű fegyverhordozóként Szalay-Bobrovinczky Kristófnak, a kormányszóvivő férjének és Habony Árpád bizalmasának, és a szintén Habonyhoz köthető, TV2-s Halkó Gabriellának is jutott kisebbségi tulajdon a kaszinóbizniszben. Így ismét bezárult a kör: a NER-dinasztia tagjai olyan üzlettel gazdagodtak a válság közepén, ami gazdasági elemzők szerint 50-60 milliárdos profitot is hozhat a tulajdonosoknak.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy amíg az orvosok, ápolók és mentősök közül sokan még mindig védőfelszerelés nélkül kénytelenek dolgozni, amíg a válság miatt tízezrek veszítik el a munkájukat, és semmilyen segítségre nem számíthatnak az államtól, addig a NER kiskirályai haveri körben osztogatnak egymásnak kaszinókat. Milliárdok a haveroknak, semmi a magyaroknak: ez Orbán válságkezelése.

Barkóczi Balázs
a DK szóvivője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.