OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. május 20., szerda 11:14

A Magyar Solymász Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. május 20., szerda (OS) -

    A 80 éves múlttal rendelkező Magyar Solymász Egyesület vezetősége a médiacsatornán keresztül értesült arról, hogy pár nappal ezelőtt négy elkövetőt a rendőrség tetten ért, miközben védett ragadozó madár fészkéből illegálisan fiókákat szedett ki.
A Solymász Egyesület eddig is, és ezután is elhatárolódik minden olyan tevékenységtől, mely a hatályos jogszabályokkal összeegyeztethetetlenek.
Egyesületünk vezetése és tagsága a rá vonatkozó szabályokat, törvényeket magára kötelező érvényűnek tekinti, és tevékenységét ezen elvárások keretein belül végzi.
Ez az életforma hazánkban komoly vizsgákhoz kötött, madarainkhoz tartási engedély szükséges, akár a lőfegyverekhez.
Ezidáig hivatalos tájékoztatást az elkövetők kilétéről nem kaptunk, így egyelőre még nem tudhatjuk, hogy végzett solymászok, illetve tagjai-e bármelyik bejegyzett, solymászattal foglalkozó szervezetnek.
Amennyiben ez a későbbiek során beigazolódik, Egyesületünk vezetősége és az esetleg érintett tag azonnal le kell vonja a megfelelő következtetést.
Egyesületünk - mint eddig - a továbbiakban is szorosan együttműködik a hatóságokkal, hiszen közös érdekünk ezeknek a cselekményeknek a felderítése, megakadályozása.

     Kiadó: Magyar Solymász Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.