OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. május 20., szerda 18:46

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 20., szerda (OS) - Visszatérnek az óvodák és bölcsődék a normális működési rendhez, a tantermen kívüli, digitális munkarend a tanév végéig érvényben marad

    A járványveszély mértéke csökkent az utóbbi időszakban, ezért az óvodák és a bölcsődék a vidéki megyékben május 25-étől, a fővárosban június 2-ától visszatérnek a normális működési rendhez. Az intézményeknek külön igazolások nélkül is fogadniuk kell a gyermekeket. Erre azért van szükség, mert a szülők szabadsága sok esetben elfogyott, dolgozniuk kell.
A tantermen kívüli, digitális munkarend sikerességének köszönhetően tanév végéig, azaz június 15-éig érvényben marad, és a tanév hossza sem változik.
Június 2-től engedélyezve lesz az iskolákban a pedagógusok és tanulók oktatási célú találkozása, a kis csoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítések megtartása. Ezeknek célja az elmúlt hónapok tudásának megerősítése vagy az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása, a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátása is engedélyezett.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.