OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. május 21., csütörtök 12:24

A Waclaw Felczak Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. május 21., csütörtök (OS) - A magyar–lengyel kapcsolatok ápolására létrejött Alapítvány működésének első 2 évében 12 ezren részesültek a közel 400 millió forint összértékű támogatási programokban.

    A 2018-ban életre hívott Wacław Felczak Alapítvány fennállása óta összesen 18 pályázati felhívást tett közzé 9 különféle témában. A pályázati programokra együttesen 815 pályázó jelentkezett, melyek közül az Alapítvány közel 200-at részesített támogatásban 389 212 064 forint összértékben.
     Az Alapítvány által eddig kiírt pályázatok összesített statisztikájának tükrében elmondható, hogy a programok országos szintű érdeklődésre tartottak számot. Az összes nyertes pályázó régiók szerinti megoszlása a következőképp alakult: Budapest és Pest megye 41%, Észak-Magyarország 13%, Észak-Alföld 15%, Dél-Alföld 12%, Közép-Dunántúl 10%, Dél-Dunántúl 8%, Nyugat-Dunántúl 6%.
     A támogatást elnyert pályázók 27%-a volt tankerület vagy szakképzési centrum, 19%-a pedig középfokú közoktatási intézmény. Kisebb arányban ugyanakkor civil szervezetek, felsőoktatási intézmények, települési és nemzetiségi önkormányzatok, valamint egyházi szervezetek is részesültek támogatásban.
     A pályázatoknak köszönhetően 2 év alatt több mint 12 ezren vehettek részt az Alapítvány széleskörű és változatos támogatási programjában. Ezek közül kiemelkedett a Polonica Varietas című program, melynek keretében több mint 2500 magyar középiskolás látogathatott el Lengyelországba iskolai kirándulás formájában.
     További információ és statisztikák: https://wfa.hu

     Kiadó: Waclaw Felczak Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.